نابغه هندی، مدیرعامل مایکروسافت
ساتیا نادلا ، جنگجوی ۴۶ ساله و مدیر عامل مایکروسافت در سال ۱۹۶۷ در حیدرآباد هند پا به دنیا گذاشت. او از ۲۴ سالگی در بخشهای مختلف مایکروسافت مشغول فعالیت بود. پدرش کارمند دولت و مادرش خانه دار بود. ساتیا تحصیلات ابتدایی خود را در شهر زادگاهش شروع کرد و بلافاصله پس از آن در دانشگاهی در هند رشته مهندسی را انتخاب کرد. پس از اتمام دوره کارشناسی با ویزای دانشجویی به امریکا مهاجرت کرد و تحصیلات خود را در دوره کارشناسی ارشد در رشته کامپیوتر در دانشگاه ویسکانسین-میلواکی ادامه داد.در سال ۱۹۹۰مدرکش را اخذ کرد و دو سال بعد از آن در سال ۱۹۹۲به تیم جوان مایکروسافت پیوست. البته این تمام سابقه تحصیلی وی نیست چرا که بعدها نادلا به تحصیل مدیریت بازرگانی در دانشگاه شیکاگو پرداخت و موفق به اخذ مدرک کارشناسی ارشد در این رشته نیز شد. وی در دوران دانشجویی با همسرش آشنا میشود و حاصل این ازدواج سه فرزند، دو دختر و یک پسر بود، که دوتای آنها از کمبود ذهنی و بدنی رنج میبرند و نیاز به مراقبتهای ویژه دارند.
مایکروسافت در سال ۱۹۸۵تاسیس شد و از همان آغاز به دنبال جذب نیروهای جوان، خلاق و مولد بود. سابقه تحصیلی و حرفهای نادلا هم دقیقا چیزی بود که این شرکت بدان نیاز داشت،جوانی مهاجر و پرانگیزه که به قول خودش همیشه به دنبال یادگیری و گرفتن ایدههای جدید برای پیشبرد اهدافش بوده است و همین ویژگی بارز ساتیا بود که بعدها باعث پیشرفت بیوقفه وی در مایکروسافت شد و عاقبت منجر به تکیه زدنش بر منصب مدیریت اجرایی این شرکت در فوریه امسال شد.
بنا به گزارش تایم، مدیر اجرایی جدید مایکروسافت به شدت به کارش متعهد است و کسی است که وابستگی شدیدی به بزرگترین شرکت سخت افزاری دنیا، که برای بیست و دو سال برایش کار میکند، دارد. وی از آغاز کار در مایکروسافت سعی داشت همیشه ایدههایش را در موارد مختلف مطرح کرده و آنها را پیش برد. همین روحیه مداخله جوی وی تاثیر مهمی در طراحی و توسعه کالاها و پروژههای متعدد مایکروسافت، همچون موتور جستوجوی این شرکت، بینگ و فعالیتهای کلودی داشته است.
از فعالیتهای بسیار مهم نادلا که در بالا هم به آن اشاره شد، نقش وی در طراحی و توسعه بخش کلود بود که تا قبل از انتصابش به مدیریت اجرایی مایکروسافت، از مدیران عالی رتبه این بخش شرکت بود. فوربس می نویسد که پیش از اجرایی شدن ایدههای وی در زمینه کلود، مایکروسافت در معرض از دست دادن بازار بود، چرا که کمپانیهای جدید و نوپا با فراهم آوردن سرویسهایی مبتنی بر محیطهای کلودی توانسته بودند تا مشتریان را جذب کرده و نیاز آنها به حافظه فیزیکی و بعضا بدقواره قدیمی را بسیار راحتتر و در دسترستر فراهم آورند. ولی این ابتکار به موقع نادلا باعث شد تا نه تنها مایکروسافت مشتریان خویش و قابلیت رقابتش با کمپانیهای نوپا و جذاب را از دست ندهد بلکه به محبوبیت، مشتریان و سود بیشتری دست یابد. و این اقدام وی همیشه از روشنترین نقطهها در کارنامه کاری وی در این کمپانی به حساب خواهد آمد.
همانطور که در مرور فعالیت ها و ایده های نادلا در ان پی آر ،رادیو ملی امریکا، آمده است، از مهمترین ایدههای مدیر جدید این است که آینده مایکروسافت به میزان استفاده از آن بر روی دستگاههای الکترونیک و گوشیهای هوشمند در دست مردم وابسته است و نه تولیدات نرم افزاری این شرکت، پس باید رویکرد آینده شرکت منوط به چنین دیدگاهی باشد. یکی از روشنترین برنامههای این مدیر با سابقه مایکروسافت جمع آوری تیم مدیریتی هماهنگی است که در طول این سالها با ایشان همکاریهای مداوم داشته است و به خوبی با ویژگیهای شخصیتی و روحیاتشان آشنا است، تا بتواند تمام این ایدههای بزرگ را پیگیری کند و قادر باشد انقلاب مدنظر خویش در مایکروسافت را به سرانجام برساند و برای باری دیگر بتواند ثابت کند که درک دقیق او از تحولات بازار و نیازهای مشتریان، عامل اصلی بقای کمپانی و اثبات تواناییهای وی به عنوان تاجری موفق و مدیری کارآمد است.
یکی از سه موضوع مورد علاقه ساتیا ورزش کریکت است، ورزشی که از زمان تحصیل در هند به آن مشغول شد و بعدها بارها و بارها به این نکته تاکید کرد که استعداد خویش در زمینه رهبری و هدایت تیم و کار تیمی را از این ورزش یاد گرفته است. نکتهای که حتی در زندگینامه مختصر وی، انتشار یافته در خود وبسایت رسمیمایکروسافت هم به آن اشاره شده است.
نادلا که سومین مدیر اجرایی شرکت سی ساله مایکروسافت است، در اوایل امسال جانشین استیو بالمار مدیر اجرایی سابق این شرکت شد که از سال ۲۰۰۰ این مسئولیت را بر عهده داشت. اما این مدیر جدید در تماممصاحبه هایی که بعد از انتصابش به مقام جدید داشته است، تا جایی که توانسته از پرداختن به ریز برنامهها و ایدههایش برای اداره این بزرگترین شرکت سخت افزاری دنیا، طفره رفته است و جز بیان مواردی کلی و عمومی از جزئیات طرحها یا حتی از کلیت برنامههایش برای آینده حرفی نزده است. البته وی در حالت کلی نیز هیچگاه فرد پر حضوری در فضای رسانهها نبوده است و با اینکه طی بیش از دو ده گذشته در مقاطع مختلف تاثیرات مهمی در موفقیت شرکتش داشته است، کمتر به مصاحبه با رسانهها پرداخته است و تقریبا هیچگاه از جزئیات کارها و برنامههایش، حرفی به میان نیاورده است. البته شاید این واقعیت که وی فردی با سابقه طولانی در مایکروسافت است باعث شود تا وی ایدهها و طرحهایش را خیلی هم سریع به منصه ظهور نرساند و انقلاب مورد نظرش را در طول زمان پیگیری نماید. چند ماه ابتدایی مدیریت وی در این کمپانی هم شاید به نوعی شاهد این مدعا باشند.